Smart engineering

Betrouwbare en specialistische maatwerkoplossingen voor automatisering. Van advies tot realisatie. Wij bieden software en hardware oplossingen voor processen. Betrouwbaarheid en uptime is prioriteit één bij onze full-service oplossing.

Anwsers for industry

Neem contact op
Smart engineering

Industriële automatisering met ons formule 1 concept

Wij willen een totaaloplossing bieden voor onze klanten. Van het tekenen naar engineering en van advies naar realisatie. Met veel creativiteit denkt SieTec met klanten mee over hightech oplossingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de laatste innovaties binnen de industriële automatisering.

Door onze eigen gerealiseerde koppeling tussen ePLAN® en Siemens bieden we een totaal concept aan onze klanten. Wat jouw automatiseringsvraagstuk ook is, wij kunnen deze realiseren.

Hexagons
Hexagons

High speed engineering met EPLAN®

Met ePLAN® worden P&ID, elektrische schema’s, fluid diagrammen en andere technische diagrammen geëngineerd. Door onze koppeling met siemens wordt een grote gedeelte van de schema’s gegenereerd. SieTec maakt gebruik van ePLAN® P8; het meest complete elektrotechnisch engineeringspakket. Onze medewerkers zijn opgeleid om de mogelijkheden van dit programma optimaal te benutten.

Lees meer
High speed engineering met EPLAN®
Hexagons

Bouwen van oplossingen met Siemens

Dankzij de jarenlange ervaring van onze engineers in verschillende industrieën zijn wij in staat om de best passende en op maat gemaakte software voor uw machinebesturingen en procesautomatisering te ontwikkelen. Onze software engineers maken gebruik van Siemens PLC software in combinatie met PC software.

Wij zijn officieel partner van Siemens en gespecialiseerd in de producten en diensten. Siemens beschikt over een totaalaanbod van hardware en software specifiek voor industriële processen en van technologische diensten.

Lees meer
Bouwen van oplossingen met Siemens
Hexagons

Toepassingen van smart engineering

Onze engineers leveren innovatieve maatwerkoplossingen aan opdrachtgevers in branches als de waterzuivering, voedingsindustrie, (proces)industrie, logistiek, heavy industry, chemicals, offshore, HVAC en agricultuur.

We bouwen dashboards, zijn bezig met cloudoplossingen en integreren robots.

Paneelbouw

Binnen SieTec zijn we helemaal ingericht om paneelbouw te verzorgen. Paneelbouw is één van de hoofddiensten waarbij we de schakel leggen tussen de besturings- en bedieningskasten. We bouwen de besturing en maken de monitoring hiervan mogelijk met EPLAN®.

Lees meer
Paneelbouw
Hexagons

Robotisering

Robots en collaboratieve robots (cobots) zijn de toekomst van de automatiseringsindustrie. Eentonige en repeterende of belastende werkzaamheden zijn ideaal om een robot of cobot voor in te zetten. SieTec programmeert en integreert robots voor jouw automatiseringsproces.

Lees meer
Robotisering
Hexagons

SCADA / DCS

Met SCADA of DCS leggen we de link tussen de installatie en het besturingssysteem. 

SCADA / DCS
Hexagons

TIA portal

TIA Portal (Totally Integrated Automation) is het engineeringsplatform van Siemens voor discrete automatisering (Factory Automation). Onderdelen hiervan zijn drive integratie, Siwarex weegsystemen en proces instrumentatie.

TIA portal
Hexagons

Profibus

Nog steeds de meest betrouwbare bus voor decentrale periferie. Na verloop van jaren is het verstandig om deze bus jaarlijks te laten meten om een overwachte stop te voorkomen. Onze engineers zijn hiervoor opgeleid.

 

Profibus
Hexagons

Profinet

De meest gebruikte industriële bus van dit moment. De snelweg van de toekomst waar alle communicatie overheen loopt, maar waar ook veel fout kan gaan. Met “live-checks” bent u stilstand voor. SieTec beschikt over de juiste tools om deze storingen voor te zijn. Denk hierbij aan online-scanners van Procentec.

Profinet
Hexagons

ASI-bus

Is een actuator- en sensor-bus systeem, een 2 draads veldbus die voor de nodige storingen kan zorgen. Met de juiste meetapparatuur en interpretatie van de signalen kan deze storing voortijdig gezien worden.

ASI-bus
Hexagons

Frequentie Drives

Tegenwoordig communiceren drives via Profi bus of Profi net. Daardoor zijn alle parameters beschikbaar in de PLC voor tussentijdse aanpassing. Hierdoor kunnen we op afstand de mogelijke storingen in de drive zoeken en oplossen.

Frequentie Drives
Hexagons

Ijkwaardige weegsystemen

SieTec is gecertificeerd om ijkwaardige weegsystemen op te leveren. Deze trajecten begeleiden we van begin tot eind. Dit is inclusief de verplichte keuring van de certificerende instanties en het opleveren van de ijkrapporten.

Ijkwaardige weegsystemen
Hexagons

Kies voor SieTec Industrial Automation

SieTec biedt een volledige maatwerkoplossing voor het verbeteren van bedrijfsautomatisering en installaties. Als betrokken partner onderscheiden we ons door onze specialistische kennis van Siemens. Specialistische kennis, betrouwbare oplossingen en klantgerichtheid zijn van groot belang in onze service. Zo bieden we een creatieve en innovatieve oplossing oor jouw bedrijfsvraagstukken.

Totale systeem integratie

Doordat wij totale systeem integratie voorzien, kunnen we projecten van functionele omschrijving tot realisatie uitvoeren.

Een totaal concept van advies tot realisatie

Enkele van onze opdrachtgevers

Hexagons
Hexagons
Bleijko"
Outokompu"
Verbrugge"
TPT"
Indaver"
Feralco"

Andere services

Op zoek naar één van onze andere mogelijkheden?

Remote dashboarding
Remote dashboarding

Storingsdienst

SieTec staat 24/7 voor je klaar om te assisteren met storingen.